torsdag

idag hade jag min dagis dejt(: haha jag var alltså och presenterade mig på åsundavys dagis där jag har satt upp mig som timvikarie(: det var fyra avdelingar och många söta barn..
på den ena avdelningen så var det 11 st nya 1åringar :O ojoj där lär de ha mkt att göra, men ändå så himla kul.
så jag var iaf där och lämnade mina telefon nummer så att de kan få tag på mig om någon är sjuk(: och så att de skulle få se hur jag såg ut.. och jag skulle ju även se hur det såg ut där..
så nu får jag väll sitta och hoppas att någon blir sjuk:P haha

idag fyller Johanna 20år :D grattis tjejen hoppas att dagen blev bra(:
jag hörde att du skulle till systemet:P
jag skulle ha följt med mor och far dit upp idag men kunde ju inte för jag hade ju min dagisdejt(:

imorn så ska vi åka till svanesund för sista tävlingen för säsongen..
bergstempo imorn kväll(:
skulle egentligen ha bott med laget i helgen i en litet hus.. men jag ändrade det så blir det inte så trångt.. och man ska bo i husvagn i svanesund!! det bara är så!! det är känsla liksom går inte att förklara:P

onsdag

det är onsdag och det spöregnar!!"/
inget protour för mig idag.. ska vara hemma och köra tempo har nämligen inte suttit på tempohojen sens u6!! och eftersom jag ska köra tempo i helgen så kan det vara kul att ha suttit på den innan tävlingen(:

idag så var det äppelpaj till mellanmål.. och det blev en hel del över:O så mamma fick slänga en del och det sved jag menar man kan ju inte slänga äppelpaj!!!
och sen så skullle jag ställa in en sån här står form eller vad man ska kalla det i kylskåpet.. och då hände det en liten olycka.. för det fanns inte så mkt plats i kylskåpet eller ingen alls så jag tänker men ställer jag ovanför mjölken.. och ett paket välter.. men hallå liksom vem ställer ett öppnat mjölkpaket i kylen??:O:P så det hamna mjölk i hela kylskåpet och en hel del på golvet! oups! väldigt smidigt:P som tur va så hade alla barn gått så det var ingen mer än mamma som såg.. haha (och det var det enda paketet som var öppnat! så typiskt!)

Rhodos vs jobb

ja så var mitt dilemma igårkväll/morses eller det var egentligen aldrig ett dilemma för jag visste att det aldrig så gå men jag ville så gärna!!
jag fick erbjudandet att följa med jenny och hennes kusin (tror jag att det är inte helt säker) och hennes familj till Rhodos all inclusive!! det hade inte varit helt fel att åka dit en vecka! men det stora problemet är ju att jag hade satt upp mig på jobb, för jag har ju jobb i 5 veckor vilket det är 3 veckor kvar av efter dennna och det var den 4:de veckan som vi skulle åkt"/ men det går ju inte riktigt ta ledigt som vikarie! tyvärr!! eller det går ju men då är det ju inte så stor chans att jag får fortsätta jobba! så va konversationen med jenny och vonna va med på ett litet hörn:P
J: vonna kan man ta semester som vikarie????(A)
V: går gör det väll men det beror väll på om hon vill fortsätta jobba
C: ja det vill jag..
V: men vad jobbar hon som??
J: mattant
V: då skulle jag definitivt ta semester!!
haha
men det är tyvärr inte så lätt för jag behöver ju faktiskt pengarna!!
och jag vill iaf ha möjligheten att kunna fortsätta jobba om de behöver det!

men jag ville verkligen åka utomlands! jag VILL VILL VILL!!
och det va typ enda chansen att träffa jenny innan hon åker till usa"/

men är det nån som vill åka utomlands med mig efter den 19de september??(A)

btw så ska jag till åsundavy dagis på torsdag och presentera mig där(: för jag ska sätta upp mig som timvikarie där(:

söndag

idag så var det linjeloppet i värnamo.. vi körde 8 mil..
och ja jag kan ju inte direkt påstå att det gick fort men det gick ju inte direkt sakta hela tiden heller det var ryckigt..
och det var faktiskt ganska varmt men jag trodde verkligen inte att solen skulle ta så bra som den gjorde, vilket jag märkte när jag stod i duschen att jag hade två röda streck på armarna!:O och jag som har klarat mig så bra hade ju knappt nån cykelbränna på armarna innan.. (okej lite men det går inte undvika!) men nu så har det blivit betydligt mer, förhoppningsvis så har det lagt sig så att det inte syns så mkt imorn(:
men tillbaka till tävlingen det var en vurpa inte så långt ifrån mål som gjorde att jag kom lite efter och fick kämpa mig ikapp (just vid detta tillfället så gick det faktiskt ganska snabbt) så det blev lite jobbigt men jag kom ikapp(: men sen så sprack det upp i målbacken och jag orkade inte så alla kom en och en över mållinjen.. kom väll 11 eller 12 tror jag..
det var stackars johanna som vurpade! usch! hon fick en spricka i armbågen men jag hoppas att det läker snabbt!

imorn äre jobb som gäller igen(: det är faktiskt ganska skönt att ha nått att göra under dagarna och jag är framför allt glad att det inte plugg som upptar min tid!!:P
fast man blir ganska trött av att jobba men det är väll för att jag inte är van men jag lär väll vänja mig!

lördag

idag är det lördag och igår var det fredag(: då var vi ute i vinsarp och firade johanna för hon fyller 20 påvtorsdag men då är hon och niklas i örebro..
det var trevligt!
det gick bra att jobba igår!
jag hade med mig äppelpaj som jag och irja åt på morgonen det var gott! men det blev lite över så den biten åt jag på lunchen(: och så blev det även en liten bit när jag kom hem! jag tycker helt enkelt väldigt mkt om äppelpaj:P

idag så har jag varit i värnamo och tävlat.. gp, jag tycker inte om gp! kom 8:a och ja en positiv sak var väll att jag vann en spurt mot martina(: men allt annat va väll inte så jättebra..

nu ikväll ska jag inte göra någonting alls bara ta det lungt(:

senaste veckan

jag har hunnit med mkt!(:
i måndags så åkte mille hem.. och ja jag kan erkänna att det är lite tomt utan honom här!
och sen på kvällen så träffade jag martina(: vi var på kina och käkade lite mkt trevligt!! det tar dock alldeles för lång tid mellan gångerna! vilket måste ändras!
i måndags började även alla nya små ettor på cykelgymnasiet i skara!(: (och alla andra ettor i skara:P) shit det är verkligen 3 år sen jag började där det kan man inte tro!

sen i tisdags så började jag även som mattant igen nu ska jag jobba i 5 veckor(: och shit det är ju lite mer att göra när alla elever är där och inte bara fritids!!
och tisdags då började alla andra i skara! och jag är va verkligen inte där!!:O det känns lite konstigt om jag vara ärlig! och jag saknar mitt sp3a! HAPPY TIMES liksom det finns inget som slår det!:P

onsdag så vare bara jobb och Pro tour det gick sådär gick tungt och jag var inte på något bra humör alls överhuvud taget!

torsdag alltså idag har ju såklart jobbat även idag och det går bättre och bättre jag kommer in i det mer och mer!(:
sen så stressa jag och mamma för att hämta pappa och fort hem! för att se wissman(: vi hann tack vare tjuvstarten..
sen så åkte jag och mamma till gällstad och fabriksbutiken för att det var lagerrensning där för att de ska stänga.. så vi kolla lite och det fanns mkt jag ville ha men inte som jag behövde så konstaterade att det var bättre att spara pengarna(: köpte dock muggar till jenny(: mkt fina!! och mamma köpte nya muggar(:
sen hem för att hämta niklas som va hos jocke och josse(: för att åka till borås.. men det sluta med att jag bara bytte plats med niklas så fick de åka till borås själva:P så jag och johanna stanna kvar och busa med alma(: hon är så himla söt!! och hon skriker inte längre så fort jag är där:P
sen så va ju ute och träna och när jag kom hem så fanns de nybakad äppelpaj!(: mmmmm va gott!!

och nu ska jag sova så jag orkar jobba imorn för man blir faktiskt ganska trött av det för jag är ju inte så van vid det än..:P

helgen i falköping

det började med ett bergstempo på lördagsförmiddagen..
och det verkligen över förväntan!! kom 2:a bara 2 sek efter laxholm som vann..
och jag slog vissa som jag typ trodde att jag inte kunde slå på ett bergstempo(:

sen på eftermiddagen så var det en väldigt onödig sprint!!
ne shit de va då absolut ingenting för mig!!
för jag är så långt ifrån explosiv som man kan komma för alltså när starten gick så hann de köra typ tio meter innan jag kom iväg!!:O riktigt så ska det nog inte vara:P men jag kom nästan ikapp och hade det varit typ 50 meter längre så hade jag kunnat komma vidare.. men du var det inte det och jag åkte ut!:P

sen på söndagen så skulle det varit ett linje på typ 5mil men det blev nerkortat 2 varv för att vi var så få.. så det blev inte längre än 4 mil! rätt kort!
men men vi kom loss först jag jessica och johanna men laxholm kom ikapp.. så det var tre alriksson mot johanna och hon körde väldigt bra! och vi körde mindre bra!!!
så kom fyra tack vare min väldigt snabba kanonspurt!! ( hoppas att ni hör ironin:P)

15 augusti

idag är en dag som jag bara tar det lugnt!(:
kollar på tv, leker lite med mille(: och fixar lite..
man måste ju spara på krafterna tills tävlingarna i helgen:P
ska köra giro di mösseberg i falköping och i morn så är det en sprint och ett backtempo fast i omvänd ordning..
sen är det linje på söndag.. har räknat ut att det kommer bli ungefär 55km totalt wohoo vad långt:P eller not!!
55km på 3 tävlingar det är ju inte ens ett helt linjelopp!! men men så kan det va..

Os silver igen:D

ja nu har sverige fått sin andra medalj under detta OS. och detta utav ännu en cyklist(:
nu var det Gustav Larsson som stod för medaljen i tempo loppet(:
det var riktigt grymt!! han ledde till och med till sista mellantidpunkten!
synd bara att cancellara körde så j****a fort nerför!! helt sjukt!
Gustav känner jag ju inte men men jag vet ju iaf vem han är:P haha

så får de Svenska reportrarna ytterligare en anledning till att säga nått bra om cykel(:
så de kan ju få låtstas att de förstår sig på cykel:P

nu äre bara 3 svenska cyklister som är kvar att köra! men om det är nån som kommer lyckas så tror jag på Kessiakov(:
sen äre ju Emil och  Engen kvar med.. okej Emil kan ju köra rikitgt bra men jag tror ändå inte riktigt på honom...
Och Engen är nog mest där för att få erfarenhet.. jag menar hon är ju bara ett år äldre än mig! och visst hon är grym men inte riktigt i topp än...

så nu har  cyklisterna satt upp ribban så hoppas att de andra följer upp:P

regn

att det ska regna hela tiden!!
alltså ibland kan det faktiskt vara skönt med regn men ibland så kan man bara bli så trött på det!!
idag har det regnat ganska mkt faktsikt..
och jag har inget emot regn egentligen det är bara det att det är så tråkigt att just sticka ut att träna när det regnar..
men när man väll är ute så gör det ju faktiskt inget(:
men det är mkt bättre att det börjar regna under tiden som man tränar än redan innan man sticker ut det är iaf ett som är säkert(:

11 augusti

nu har jag gjort min sista natt som tidningsutdelare(: väldigt skönt! för nu ska jag använda nätterna till att sova(:
för det är väldigt överskattat att vara uppe på natten  när man kan just det sova:P

den här veskan är jag hundvakt(: till Mille(: han är väldigt söt! men alltså jag tror (vet) att han favoriserar min mamma för han följer inte med mig ut och går om hon är hemma t.e.x.. men jag hoppas att det har ändrats innan veckan är slut!!

jag är fortfarande glad över att emma lyckades ta os silver igår! och jag ryser i hela kroppen när jag ser spurten eller hör när de kommenterar på radion från spurten!
och vet ni vad alla reportrar och krönikörer sa inget ont om cyklingen nu när sverige har fått en framgång.. de som alltid annars pratar om alla dopingskandaler inom cyklingen ( som även finns i alla andra idrotter men förstoras upp så mkt när det är cykel!) för jag menar under touren så var det de ända de prata om..

Os silver

shit vad coolt Emma tog verkligen os silver!! gud va kul det förtjänade hon verkligen!!
det va som hon sa på sm det är verkligen tronskifte nu!(: nu är inte ljungskog bäst längre.. för det är emma!:D
förövrigt så känner jag henne.. hon körde på mitt hjul och använde min tempohjälm på sm i sollerön(:
och pappa körde service för henne förra året(:
nej det var verkligen hur coolt som hellst! GRATTIS GRATTIS:D
och vilken känsla det va att sitta i burseryd med alla andra cykelintresserade och kolla på när hon spurtar in på en andraplats! alla skrek av glädje kan jag ju säga!

jag va ju som sagt i burseryd och tävlade idag(:
(jag hade dock inte riktigt lika stora framgångar som emma hade:P)
nej men det gick betydligt bättre än igår iaf(:
det gick loss 4st på första varvet (med 2 alrikssons)
så ligger vi andra i klungan.. de där framme får bara större och större lucka...
men sista varvet så börjar vi stöta och kontra stöta på varandra.. så när det var typ 6km kvar så kontrade jag på laxholm och fick en lucka för det var ingen som gick på och det höll in till mål så jag kom 5:a(:
Marie vann idag igen(:

9 augusti

nu har jag varit i burseryd och tävlat och hmmm...
för det första så tycker jag verkligen inte om GP..
och sen så körde jag väll det bästa jag kunde men alltså jag kom in typ 20 sek efter klungan och det är verkligen inte bra!! för jag ska hänga med jag ska verkligen det..
men förhoppningsvis så har jag väll kommit igång nu inför linjet imorn för det ska definitivt gå bättre än vad det gjorde idag!!
ikväll ska jag bara ta det lungt kanske se på en film med bror(:
men vi får väll se vad som händer..

måste iaf gå och lägga mig tidigt för att jag startar kl8 imorn"/ (vilket borde vara förbjudet)
och jag kommer får gå upp vid fem för att man ska äta 3 timmar innan start! men det kankse blir mer typ 2½ timma ist:P
fast jag borde iofs inte ha några problem med att gå upp vid 5 eftersom jag har gått upp vid halv3 den senaste månaden:P

8 augusti

nu är denna arbetsvecka avklarad(:
och de små som ska börja förskolan på bogesund är bara så gimla söta.. haha
man får höra en del om vad de pratar om..
idag så var det fyra killar som satt vid samma bord..
och då konstaterade dem att det var killbordet..
och då var det en som sa att killar var mkt bättre än tjejer!..
men han fick motstånd av en kille som först med ett blygsamt nej men han blev allt mer bestämd med att han inte höll med!
sen så säger en tredje: nej för det är tjejer som bestämmer!
haha jag håller helt med(: smarta killar det där:P

inatt så körde jag min nästsista natt som tidningsutdelare(:
det gick bra förutom att FT var nästan 40min sen! det var ju jättekul att sitta där mitt i natten och vänta på den.. NOT!
och det spöregnade mer och mer för varje minut.. men som tur va så har jag ju bil.. men man blir ju blöt ändå när man ska räcka ur tidningarna..
plus att dem få ggr jag måste gå ur bilen så lyckas jag hitta de största vattenpölarna och kliva i! smidigt..

imorn ska jag till burseryd och tävla.. det ska bli kul(:
men det är samtidigt lite nervöst för jag har ju inte tävlat sens u6 som va i juli..
gp imorn och linje på söndag(:

7 augusti

igår på protour så var det lagtempo, vilket jag inte hade kollat upp innan så jag vart lite förvånad när jag kom dit men det gick fint ändå(: jag och laxen fick köra partempo.. vi blev ikappåkta av ett gubbgäng, som vi låg och hetsade för vi släppte inte riktigt den lucka som vi skulle och vi va starkare uppför så vi körde om dem i varje uppförsbacke :P haha de va kul(:

inatt så gick tidningsutdelandet bra.. inte långt kvar nu bara två nätter som jag ska köra för mor & far ska köra åt mig i helgen så att jag kan tävla som sagt!(:

och min karriär som mattant går bra den med:P haha
men det är bara imorn kvar där..
men  kanske får jobba ett par veckor då skolorna börjar(:

nu är jag dock väldigt trött!!
och lite senare så är det stavgång i slalombacken som gäller igen.(:

6 augusti

inatt så började det med att FT var 35min försenad!! kul att stå där att vänta på dem eller nått! sen märkte jag att jag hade för lite BT men jag körde tills de tog slut och delade ut de andra tidningarna, sen ringer jag till VTD som säger att jag får åka tillbaka in till stan och dit man hämtar tidningarna och kolla om det finns några tidningar där annars skulle någon sätta sig och åka till u-hamn med dem.. som tur va så fanns det tidningar där så jag behövde inte vänta på nån iaf(: men det var bara att köra tillbaka ut till timmele för att dela resten.. så jag kom inte hem förräns strax innan 6 och jag brukar komma hem innan 5 så det blev mindre sömn"/

sen kl10 var det till att gå upp för att jag börjar jobba på bogesund kl 11..
det gick bra att jobba.. och de små barnen är faktiskt ganska söta(:
idag serverades kallops..
och så hörde jag mattanten (det känns ju bra att bli kallad tant vid 18 års ålder:P) det är någon som har lagt löv i maten..
vilket var lagerblad alltså en krydda..

ikväll äre pro tour som gäller(:
fram tills dess ska jag bara ta det lungt och förmodligen kolla på GREEK(:

5 augusti

just nu så gör jag typ ingenting förutom jobbar och tränar och kollar på GREEK..
jo för just denna vecka så jobbar jag som tidningsutdelare med ett sidekick som "mattant"  på min gamla skola där jag gick 1-6 och några av de förskolefröknar som jag hade jobbar kvar där(: jag räknade ut att det var typ 6 år sen jag slutade där det känns som en evighet sen!!!

just de ja GREEK en serie som är riktigt bra som jag har fastnat för kan man ju säga:P

och angelica vet att det är skidåkar träning men ledsen att göra dig besviken, men jag kommer inte att ta upp karriären igen.. kanske ett tjejvasan på sin höjd:P

3 augusti

inatt var det pappa som körde när vi delade ut tidningarna(: bara så att han ska ha gjort det nån gång innan de ska köra nästa helg.. han var ganska duktig faktiskt(;
nu är det bara en vecka kvar!:D det ska bli skönt när det är klart!! och kunna sova på natten igen..

imorses så sov jag till halv 12 vilket var tills dess mamma kom in och väkte mig.. annars hade jag sovit ett bra tag till kan jag ju säga! konstigt jag brukar inte sova så länge..
annars har jag inte gjort nånting idag kollat på film är det ända ska dra mig ut och träna sen men det blir nog senare..

förövrigt så gjorde jag världens mesvurpa igår som verkligen inte borde ha hänt rätt klantigt! vilket resuterade i att jag har lite blåmärken här och var. första vurpan för i år förhoppningsvis den ända!!

och nu har "småflickorna" kommit hem från assen(: jag hade så gärna vart där och kört men nej för jag är för gammal"/
men jag har fått veta att anna krama om kullerstenen åt mig:D haha

2 augusti

nu ska jag ut och träna(: förhoppningsvis så är det uppehåll under hela tiden som jag kör mentroligen inte..
ska cykla till gånghester alltså hem till kusinerna(: ska va där vid kl 6 så hinner nog köra lite drygt 4 timmar innan..

inatt så hade jag värsta servicen när jag körde tidningarna för både mamma och pappa var med för att de ska köra åt  mig nästa helg så att jag kan tävla(: men iaf de satt i bak och vek alla tidningarna så det var bara att säga vad jag skulle ha så skicka dem fram det(:

idag har jag städat"/ alltså det är verkligen tråkigt! jag borde lära mig att hålla ordning så att jag slipper städa så mkt hela tiden!.. en framtidsplan:P men det lär väll dröja ett tag innan jag lyckas med det!

nej nu ska jag packa en väska och byta om så att jag kan sticka iväg!(:

1 Augusti

Idag har jag hunnit med mkt kan jag ju säga:P
först så inatt delade jag ut tidningarna as usual. sen så på förmiddagen så var jag hos inge och gjorde klart det sista som skulle göras där(:
sen så åkte jag och päronen till ullared:) jag har nog aldrig kommit hem därifrån med så lite kläder som jag gjorde idag:O bara en tröja.
men jag köpte lite annat smått och gott:P
sen hem och käka det var jag som bestämde mat och gissa vad det blev!? tacos vad annars? Tacos is the shit(:

kollat på film har jag också gjort Step up 2 the streets rätt bra!!
precis min typ av film! den kan jag rekomendera!(:
RSS 2.0